Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 4 of 4

Embedded Graphics and MP Control

This is a discussion on Embedded Graphics and MP Control within the MapPoint Desktop Discussion forums, part of the Map Forums category; Interesting problem... MP Control on a VB.net form. Everything is working fine except one thing.... When the form is loaded ...

  1. #1
    Anonymous is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,137

    Embedded Graphics and MP Control

    Interesting problem... MP Control on a VB.net form. Everything is working fine except one thing....

    When the form is loaded at run time all of the buttons, labels, etc. which have background images are suddenly changed! Images go to black, grey, etc. These are icon images set under properties for each button, etc.

    This is a multi form application and I'm not experiencing this on any other forms except the MP Control form. Any ideas? Any known issues with the MP Control?

    Thanks!

  2. #2
    Anonymous is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,137

    Solved my own problem...

    , OK, I did not realize that color needed to be set to HIGH from 256. I was only working with the control and not the app. Changing the settings eliminated this problem!


  3. #3
    Wilfried is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    2,433
    Hi,

    Thanks for feedback. Thats what benefit many people ! However I dont quiet understeand the solution of your problem. Can you clarify a bit ?

  4. #4
    Anonymous is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,137
    What happened is that I was working just with the MP Control in VB.net and never opened the app... when I did, it immediately warned me that I needed to change the monitor settings to HIGH color in order for MP to work best.

    In any case when I did this the problem with my VB.net form (which the MP control was placed) was resolved...

    Appears as though improper color setting for monitor caused my graphics on the form to not be displayed properly in conjunction with the MP control...


    Hope this clarifies it for ya....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rendering graphics on top of the MapPoint Control
    By Anonymous in forum Development
    Replies: 2
    Last Post: 09-12-2007, 09:39 AM
  2. Convert MapPoint graphics to shapefile export
    By Anonymous in forum Wish List
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2004, 12:50 PM
  3. MapPoint Graphics Control
    By Anonymous in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-30-2004, 08:03 AM
  4. Embedded ActiveX control - locationtoX/Y probs...
    By 208_Fireball in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-2004, 08:21 PM
  5. Matrox announces new Parhelia PCI 256 MB graphics card
    By Anonymous in forum News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 12-17-2003, 03:43 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27