Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 9 of 9

Failed to see pushpins in MapPoint 2004

This is a discussion on Failed to see pushpins in MapPoint 2004 within the MapPoint Desktop Discussion forums, part of the Map Forums category; I recently installed MapPoint 2004 on one of my systems and it's working fine except for one thing, pushpins that ...

  1. #1
    chaua is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    4

    Failed to see pushpins in MapPoint 2004

    I recently installed MapPoint 2004 on one of my systems and it's working fine except for one thing, pushpins that I insert aren't displayed! I select the pushpin tool and click the area I want a pushpin added and nothing is displayed at all. All the other tools work (highlighting etc.), also when I try to open up saved maps that have pushpins from other users the routes are tracked, but the pushpins still aren't displayed. The help article given in MapPoint says this happens when there isn't enough memory, but I have 6 GB free on my system, so I don't think that's it. Any ideas?

  2. #2
    John Meyer's Avatar
    John Meyer is offline Senior Member Blue Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    478

  3. #3
    chaua is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    4
    Yes, several times. We removed everything we could find from the registry too. Didn't seem to help at all. We installed the software on a different system also and it works fine on that system

  4. #4
    John Meyer's Avatar
    John Meyer is offline Senior Member Blue Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    478
    Couple things.

    The memory they are talking about is probably RAM not hard drive space. I think the 6 GB free you mentioned is hard drive space I'm guessing.

    At a DOS or Command prompt type mem or mem /c to see how your RAM is being used and how much is free. If you want to make a text file from the output of the mem command type this (at the dos prompt) mem /c >c:\mem.txt Now you will have a file named mem.txt in the root of your c drive

    Can you post a link to the reference you saw about the lack of memory causing this problem?

    What operating system are you using? is all software Us version?

  5. #5
    chaua is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    4
    Thanks for your help! Yeah, I checked again and there's 600MB available RAM.
    The link I was refering to was just the help/index provided in MapPoint 2004 itself, under pushpins it has several common pushpin errors and pushpins not displaying is one of them.
    We're running Windows XP Pro with the US version of MapPoint 2004, we're working with a laptop, just to check the memory capacity etc. I took the memory out of a laptop of the same model that is able to run MapPoint without problem and I switched the memory of the two systems. Even with the memory of the other system the pushpins can't be displayed. It must be something installed on the specific system that is conflicting. I tried to uninstall all of the Microsoft components then reinstalling everything including MapPoint, just as a guess and that didn't help either. I've also tried reinstalling the mdac file too, which is commonly suggested, but didn't get any results!

  6. #6
    Wilfried is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    2,433
    Hi,

    How is memory used in that system ? Checkout (with task manager or with other tools) who is consuming to mutch memory.

  7. #7
    chaua is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    4
    I checked out the memory allocation and nothings seems out of place...in the task manager under CPU Usage there's a pretty low percentage even when MapPoint is running

  8. #8
    alwasl8 is offline Junior Member Yellow Belt
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    22

    Have you tried using different pushpins?

    You might to go through and try several different pushpins to see if any of them are working.

  9. #9
    Wilfried is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    2,433
    Hi,

    Quote Originally Posted by chaua
    I checked out the memory allocation and nothings seems out of place...in the task manager under CPU Usage there's a pretty low percentage even when MapPoint is running
    But howmutch memory in use / free. What about the non-paged pool ? (I dont know if mappoint uses overlapped IO) I ask because non-paged pool can olny grow liimited. How mutch ram on that system ?

    Dont know eahter what is wrong, but as mutch as possible information could workout to some ideas (hopefully)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MapPoint Addin failed to load
    By satrapu in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2005, 03:40 AM
  2. MapPoint failed to load...
    By eltrigo in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-16-2005, 03:27 PM
  3. Failed to open MapPoint routing construction file
    By Anonymous in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-02-2005, 06:27 AM
  4. MapPoint failed on Windows Server 2003
    By Anonymous in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-14-2005, 08:39 PM
  5. Mappoint Failed to load error
    By starbuck in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-08-2004, 06:37 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27