Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 4 of 4

HELP! MapInfo won't run Mappoint

This is a discussion on HELP! MapInfo won't run Mappoint within the Other Mapping Platforms forums, part of the Map Forums category; Hi, I have MapInfo professional 7.5 and Mappoint 2006 on my computer and has been working fine for over a ...

  1. #1
    ren79 is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2

    HELP! MapInfo won't run Mappoint

    Hi,

    I have MapInfo professional 7.5 and Mappoint 2006 on my computer and has been working fine for over a year. I had to update programs through my job and now it's all "f" up and can't get things to run because I keep getting a message from MapInfo telling me that "Mappoint can't run because it is not registered on my system".. (YES THE HELL IT IS!!). To get clarity, understand again that I did have these progrms on the computer already, I have since done the following:

    Downloaded Mappoint 2009 (got rid of 2006) successfully
    Downloaded MapInABoX.EXE 2009 file successfully
    Downloaded MapInfo Professional Successfully

    All licensing when through FINE!

    NO PROBLEMS!! OK?

    But now when I try to run MapInfo, I keep getting this error. I have ALREADY UNINSTALLED AND REINSTALLED EVERYTHING!! And again, for clarity, EVERYTHING was working FINE, until I ran these updates (which is why I HATE doing updates - did I mention taht yet?).

    I am no computer genius, obviously, and my company does not have an IT department so we're all at a loss b/c appartently I'm the only one in the entire company taht seems to be experienceing this issue (allegedly)... PLEASE HELP! I need this for work and I have aproject that I need to get done ASAP!!

    THANKS!!

  2. #2
    Eric Frost's Avatar
    Eric Frost is offline Administrator Black Belt
    Join Date
    Jul 1992
    Posts
    5,094
    Blog Entries
    4

    Re: HELP! MapInfo won't run Mappoint

    I'd recommend to try to get the support from the Map-In-A-Box vendor.

    Also, you can try to use the "mappoint.exe /regserver" trick. Type in "mappoint.exe /regserver" at the command line in the MapPoint 2009 installation folder.

    Eric
    ~ Order MapPoint MapPoint 2013 Here and Get Free Access to the MapForums Downloads ~
    ~~
    ~ Upgrade to Get Access to the MapForums Downloads ~

  3. #3
    ren79 is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2

    Re: HELP! MapInfo won't run Mappoint

    I can't which is the other problem... I tried that option as well. It didn't seem to make a difference. I just wish someone out there could help that's heard of this error... thanks anyway

  4. #4
    achmed13 is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    3

    Re: HELP! MapInfo won't run Mappoint

    Hi there. I am one of the developers of Map-In-A-Box, and it sounds like you may have 2 versions of Map In A Box trying to run. Look in the MapInfo Tool Manager (under the Tools menu) and look for any entries for Map In A Box and remove them, then reinstall Map In A Box 2009. That will make sure that the latest version of Map In A Box is running. Older versions won't recognize MapPoint 2009.

    Please call or email me if you still have problems. I'll be in on Monday.

    Sean Loos
    Mapping Solutions
    412-441-1866
    loos@mappingsolutions.com
    Sean Loos
    Mapping Solutions, LLC

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mappoint 2009 v MapInfo
    By todd_k in forum Other Mapping Platforms
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2009, 09:02 AM
  2. Difference between MapPoint and MapInfo?
    By mno in forum Other Mapping Platforms
    Replies: 5
    Last Post: 05-14-2009, 02:55 PM
  3. Plotting MapInfo data in MapPoint
    By cableghost in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2005, 04:08 PM
  4. Unable to add Mapinfo files to MapPoint via Com Add-In
    By Acgmapping in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-27-2005, 11:39 AM
  5. MapPoint and MapInfo
    By JANOS in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-16-2002, 06:39 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127