Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 3 of 3

Possible Bug in MapPoint ?

This is a discussion on Possible Bug in MapPoint ? within the MapPoint Desktop Discussion forums, part of the Map Forums category; Hi; I have developed COM Automation using Visual FoxPro. The code is "almost" the same as VB. In this module, ...

  1. #1
    Anonymous is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,137

    Possible Bug in MapPoint ?

    Hi;
    I have developed COM Automation using Visual FoxPro. The code is "almost" the same as VB. In this module, when I use:

    PUBLIC goMapApp
    goMapApp = createobject("MapPoint.Application")
    goMapApp.UserControl = .T. && to get it out of memory when User EXISTS

    The instance of MapPoint STAYS in Memory after the User Exists, even when I
    RELEASE goMapApp. So, I can not reference the same MAP again, or make it visible. Once the User closes the MapPoint instance, its locked in, and I have to CreateObject again, otherwise it issues RPC Server is not available.

    So, I am forced NOT to make goMapApp public. Otherwise after a few times, the system resources are depleted.

    This seems to be a BUG, since according to the documentation, when UserControl = .T., it is supposed to unload it from memory, regardless of the controlling application.

    Has anybody come across this?

  2. #2
    Anonymous is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,137

    Any Responses to this?

    I've noticed the same issue. Has anyone any fixes for this?

  3. #3
    YPMapper is offline Junior Member Yellow Belt
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    16
    Not sure if this'll take care of this, but I seem to recall reading somewhere that when you're done with MP in a program, you should set your objects to "".

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96