Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 6 of 6

problem with mappoint on windows server 2003 using c#

This is a discussion on problem with mappoint on windows server 2003 using c# within the MapPoint Desktop Discussion forums, part of the Map Forums category; I'm using mappoint 2004. I have a c# form that runs fine on windows xp, but when I move it ...

  1. #1
    laminac is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3

    problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    I'm using mappoint 2004. I have a c# form that runs fine on windows xp, but when I move it to the windows server 2003 machine it does not work. I have mappoint 2004 installed on both machines. Here is a snippet of my code

    ApplicationClass app = null;
    Map map = null;

    public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    app = new ApplicationClass();
    map = app.ActiveMap;
    }


    when the form starts it runs this code, but map is still null, I get a null pointer exception later on in my code and it is because app.ActiveMap = null.


    This only happens on the windows 2003 server, On my windows XP machine it works fine. I noticed that when I run this code on my windows XP machine it starts a task called MapPoint.exe in the task manager. This is not happening on the Windows 2003 server. I beleive this is why ActiveMap is equal to null. This leads me to believe it is a setting, but I don't know where any settings would be that would start this.

    I've installed Visual Studio 2005 on the windows 2003 server, and set up all the references for mappoint and everything and re-compiled it on that box, but I get the same result.

    Any help would be greatly appreciated. Let me know if you need any more information.

  2. #2
    Wilfried is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    2,433

    Re: problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    Hi,

    I assume that if you start manually mappoint.exe application that it runs normal ? Also did you clicked on the agree from the licence agreement ?

    You could try to move the code to the form load event instead of putting it in the constructor of the form.

    if this all does not help, it could be that it has something to do with rights on the 2003 server ? do you run as administrator ? If not try so. I recall also that you again have to run mappoint and again agree on the licence agreement or it will not work !

  3. #3
    laminac is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3

    Re: problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    Thanks for the reply. I am able to start mappoint if I click on the exe. I've accepted the licence and everything. I am also running as Administrator. I've tried moving the code into other places, even in the specific function without luck.

    I am running as Administrator. I believe it is something weird with this machine. I've installed it on another 2003 server and it is working on that server. The only problem is it is not working on our IIS server .

    I've checked file permissions, Are there any other permissions you can think of? Thanks.

  4. #4
    Wilfried is offline Senior Member Black Belt
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Belgium
    Posts
    2,433

    Re: problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    Hi,

    I'm not familiar with 2003 server. security permissions somewhere ?

  5. #5
    laminac is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3

    Re: problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    okay I found my solution. Here it is for anyone else who runs into this problem. I uninstalled Map point. I then went into the registery and did a search for mappoint. I deleted MOST of the registry settings. There were some that corresponded to IIS that I didn't want to delete. After deleting the registry keys I re-installed it and it worked. It must have been something weird in my install. Thanks everyone for your help.

  6. #6
    Eric Frost's Avatar
    Eric Frost is offline Administrator Black Belt
    Join Date
    Jul 1992
    Posts
    5,094
    Blog Entries
    4

    Re: problem with mappoint on windows server 2003 using c#

    Cool. Thanks for following up. Can you give more details on what you did not delete?

    Eric
    ~ Order MapPoint MapPoint 2013 Here and Get Free Access to the MapForums Downloads ~
    ~~
    ~ Upgrade to Get Access to the MapForums Downloads ~

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Win2000 Server+Infragistics Toolbar+Mappoint = problem?
    By EdB in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2005, 12:54 PM
  2. MapPoint failed on Windows Server 2003
    By Anonymous in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-14-2005, 08:39 PM
  3. Mappoint 2004 & Office 2003 compatibility problem
    By javigdiaz in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-16-2004, 10:24 AM
  4. Cut and Paste Problem with Word 2003 and MapPoint 2004
    By brubli in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2004, 05:26 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 04-15-2004, 06:46 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59