Welcome to MapForums!

Register, sign in, or use Facebook Connect above to join in and participate in the forum.

When you are signed in, this message, the ads in this row, and the red-underlined link ads all go away.

Subscribe to receive our newsletter.
Subscribe Unsubscribe
Results 1 to 4 of 4

Problems with "B" postcodes

This is a discussion on Problems with "B" postcodes within the MapPoint Desktop Discussion forums, part of the Map Forums category; Hi all, New to this forum and Mappoint 2009 to a certain degree but I have used 2006 before a ...

  1. #1
    lewism26 is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2

    Problems with "B" postcodes

    Hi all,

    New to this forum and Mappoint 2009 to a certain degree but I have used 2006 before a while ago.
    I have a problem where all the postareas I import match fine with the tool and colour code the areas to the respective colours all except any post area that begins with B e.g. BA, BS, BB etc

    Anyone had this problem? All help much apprecaited

    Lewis

  2. #2
    davidb is offline Senior Member Blue Belt
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    London
    Posts
    290

    Re: Problems with "B" postcodes

    Is it possible to post up some data records for which the problem occurs and I'll see what happens when I run them through my copy of MPE2009. I tried some random records for B,BA, BS and BN and it seemed to plot them ok.
    David
    UK mapping and map analysis services at www.broomanalysis.plus.com

  3. #3
    lewism26 is offline Junior Member White Belt
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2

    Re: Problems with "B" postcodes

    Hi David,

    I have attached some sample data. Please let me know if you have the same problem.

    Also, another thing, do you know how to change the "background" colour of non-included post areas from the greyish colour to white?

    Thanks for your help
    Cheers,
    Lewis

    POSTTOWNfinal post areaPenetrationST. ALBANSAL151%HATFIELDAL1075%ST. ALBANSAL251%ST. ALBANSAL351%ST. ALBANSAL451%HARPENDENAL536%HATFIELDAL975%BIRMINGHAMB156%BIRMINGHAMB1056%BIRMINGHAMB1156%BIRMINGHAMB1256%BIRMINGHAMB1356%BIRMINGHAMB1456%BURYBL853%BURYBL953%BRIGHTONBN157%WORTHINGBN1167%WORTHINGBN1267%WORTHINGBN1367%WORTHINGBN1467%LITTLEHAMPTONBN1623%LITTLEHAMPTONBN1723%BRIGHTONBN257%EASTBOURNEBN2043%EASTBOURNEBN2143%COLCHESTERCO647%COLCHESTERCO747%CROYDONCR0100%SOUTH CROYDONCR272%CATERHAMCR341%COULSDONCR564%PURLEYCR877%CROYDONCR9100%FOLKESTONECT1836%FOLKESTONECT5036%MARGATECT950%COVENTRYCV140%DARTFORDDA1100%GRAVESENDDA1147%

  4. #4
    davidb is offline Senior Member Blue Belt
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    London
    Posts
    290

    Re: Problems with "B" postcodes

    I've plotted out your data and everything looks fine. I assumed the data was for postcode districts so I interpreted your first 2 records for example as:

    POSTTOWN,final post area,Penetration
    ST. ALBANS,AL1,51%
    HATFIELD,AL10,75%
    etc

    Only blip was that CR9 and CT50 don't exist. Anyway I've plotted a shaded map of your data at postcode district level and as I say everything is looking ok. Let me know if I've misinterpreted anything and what is the exact problem you're finding.

    I don't think it's possible to assign white to empty areas. The only way I know of assigning a colour using the package (as opposed to code) is to plot one shaded map on top of another and that leaves a choice of colours for empty areas of green, purple, red, orange, maroon, brown or a different shade of grey.
    David
    UK mapping and map analysis services at www.broomanalysis.plus.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 11-14-2008, 03:42 PM
  2. Microsoft Virtual Earth used by EPA for "Cleanups in My Community" web site
    By VE For Government in forum Bing Maps Blogs & Tweets
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2008, 10:32 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 10-20-2008, 12:08 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-20-2008, 02:21 PM
  5. Do I need "Autoroute Europe", if I install "M
    By bigtail in forum MapPoint Desktop Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-24-2004, 12:58 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127